onsdag 2. mars 2011

Ulltøy i lange baner

I kveld tok jeg endelig fatt på farging av ullklær. Jeg har aldri gjort dette før, men har tenkt på det lenge. Liten har et sett med hvite ullklær som ikke bare har blitt flekkete, men også blitt forskjellige gråfarger etter x antall bruk, samt noen blåe ullplagg som trengte en overhaling. Jeg hadde egentlig kjøpt inn tekstilfarge fra Marabu, men dette kunne visst ikke brukes på ull. I min søken om alternativer kom jeg over noen som hadde farget ullklær med Wilton konditorfarge. Og det har jo jeg massevis av liggende! Så jeg satte i gang, og brukte "Royal Blue" til de to utvaskede, flekkete blåe ullplaggene.

Jeg skyllet klærne i vann, og tok 1 liter vann oppi kasserollen. Deretter tilførte jeg farge både flr og etter jeg la klærne oppi. Jeg lot dette stå lenge på svak varme til det så vidt ble et oppkok, før jeg tok gryta vekk og lot stå og kjøle seg. Nå ligger plaggene ennå oppi gryta, og det får de bare gjøre til i morgen tidlig. De skal visst ligge til vannet er avkjølt og det er ikke helt enda.

Her ser dere FØR bildet:Og et bilde av plaggene i kasserollen. Jeg skal selvfølgelig skrive oppfølger i morgen med bilder av forhåpentligvis et bra resultat! :)
Go natt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar